لرستان در محاصره طغیان رودخانه‌ها و سیلاب

مسیرهای ارتباطی به روستاهای مجاور رودخانه‌ها و سدهای استان بسته شده است

تخریب یک واحد مسکونی در اثر بارش‌های سیل‌آسا در خرم‌آباد-ایرنا

بارش‌های سیل‌آسا در استان لرستان که از صبح چهارشنبه ۲۳ فروردین آغاز شد، سیلاب و طغیان رودخانه‌های این استان را در پی داشت. مقام‌های محلی از بسته شدن جاده ونایی‌‌ بروجرد و مسیرهای ارتباطی به شماری از روستاهای خرم‌آباد خبر داده‌اند. صبح پنجشنبه تصاویری هم از زیر آب رفتن پل جهادگران خرم‌آباد در رسانه‌ها منتشر شد و گفته می‌شود برخی پل‌های موقت نیز تخریب شده‌اند. 

از طرفی،‌ در پی باز شدن دریچه‌های سد کمندان در شهرستان ازنا خانه‌های مسکونی مجاور آن تخلیه شدند. محمدرضا فاتحی، فرماندار ازنا، با تایید تخلیه ساکنان روستای کمندان، از گردشگران خواست به کمندان و اشترانکوه سفر نکنند. او به خبرگزاری ایلنا گفت به‌منظور پیشگیری از خطرات سیلاب احتمالی، اهالی روستای کمندان و عشایر مستقر در اطراف سد به مکان‌های امن منتقل شده‌اند.

این مقام محلی افزود به اهالی دیگر روستاهای اطراف سد کمندان و روستاهای مجاور رودخانه هشدارهای لازم داده شده است و از ترددهای غیرضروری در این مناطق جلوگیری می‌شود.

محسن محمدی، فرماندار خرم‌آباد، نیز شامگاه چهارشنبه از بسته شدن راه‌های ارتباطی ۲۳ روستای حاشیه این شهر در اثر سیلاب و طغیان رودخانه‌ها خبر داد و گفت که سه پل موقت که در بارندگی‌های قبلی آسیب دیده بودند، به‌طور کامل تخریب شده‌اند.

فرماندار خرم‌آباد افزود برخی منازل مسکونی در روستاهای بخش چغلوندی در محاصره سیل گرفتار شدند که با اعزام تیم‌های کمک‌رسان این مشکل رفع شد اما از ساکنان خواسته شده‌ است خانه‌های خود را ترک کنند.

محمدی به آبگرفتگی باند کناری و اصلی فرودگاه خرم‌آباد و معابر اطراف آن اشاره کرد و گفت فعلا برای خارج‌ کردن روان‌آب‌ها راهی نداریم و باید تا پایان بارندگی‌ها صبر کنیم. او افزود: «در حال حاضر اکیپی را فرستاده‌ایم تا با شکافتن جدول‌ها و ایجاد آب‌رو، آب‌های سطحی را هدایت کنند.»

خبرگزاری ایسنا به نقل از فرماندار خرم‌آباد نوشت: «مناطقی از جنوب پلدختر و خرم‌آباد، مناطقی از جنوب شرق از جمله بخش‌هایی از سپیددشت و شول‌آباد و مناطقی مانند تنگ هفت، تنگ پنج، کشکان، افرینه، جلوگیر و بخش‌هایی از آزادراه خرم‌آباد به پل زال بیش از سایر مناطق در معرض خطر سیل قرار دارند.»

خبرگزاری دولتی ایرنا صبح پنجشنبه با انتشار ویدیویی، از زیر آب رفتن پل جهادگران در شمال شهر خرم‌آباد به دلیل طغیان رودخانه خرم‌رود خبر داد.

 اصغر قهرمان، فرماندار دلفان، نیز گفت که به دلیل شکستگی لوله اصلی آب شرب در بستر رودخانه، آب شرب شهرستان برخوردار قطع شده است. این مقام محلی هشدار داد که مخزن‌های سد گاشمار هم در حال پر و سرریز شدن است و این می‌تواند باعث سیلابی شدن رودخانه‌های پایین‌تر شود. او از ساکنان اطراف رودخانه‌ها و سدها خواست محل سکونت خود را ترک کنند.

در خبری دیگر، مسلم مرادی، فرماندار بروجرد، گفت که جاده ونایی این شهرستان تا پایان بارش‌ها بسته است. او از کوهنوردان و عشایر خواست در دو روز آینده از صعود به مناطق کوهستانی خودداری کنند.

وضعیت در شهرستان کوهدشت نیز بحرانی گزارش شده است. به گفته عباس حسن‌پور، رئیس جمعیت هلال‌احمر کوهدشت، روستای کمپ گنجعلی در این شهرستان به‌طور کامل تخلیه شده است. حمید خادم، فرماندار پلدختر، هم از بسته شدن جاده امامزاده شاه‌احمد این شهرستان خبر داد.

مقام‌های محلی شماری از ساکنان روستاهای در معرض خطر را در سالن‌های ورزشی اسکان داده‌اند و به برخی دیگر نیز تنها هشدار داده‌اند که خانه‌های خود را ترک کنند. در حالی‌ که صدها شهروند لرستانی در وضعیت بحرانی به سر می‌برند، پیش‌بینی‌های هواشناسی حاکی از آن است که بارندگی‌ها تا شامگاه پنجشنبه دو برابر هم می‌شود و به گفته فرهاد زیویار، استاندار لرستان، ساکنان حریم رودخانه‌ها باید دست‌کم تا ۴۸ ساعت آینده از محل سکونت خود فاصله بگیرند.

استاندار لرستان با تاکید بر اینکه احتمال طغیان رودخانه‌ها و جاری شدن سیل با توجه به بارندگی‌ها بسیار است، گفت: «از مدیرکل امور عشایری خواسته‌ایم برای دور کردن عشایر و دامداران از حواشی رودخانه تمهیدات لازم را اتخاذ کند.»

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

بر مبنای گزارش سازمان هواشناسی، بارندگی‌ها در استان لرستان ادامه دارد و اکنون جنوب شهرستان دورود و مناطق محل پرورش ماهی از جمله ماربوره و تیره در معرض خطر سیل و در وضعیت قرمز قرار دارند.

بهروز مرادپور، مدیرکل هواشناسی استان لرستان، در تشریح وضعیت این استان گفت: در سپیددشت و شول‌آباد به دلیل حجم زیاد روان‌آب‌ها و گل‌آلود شدن آب و در مناطق شمالی استان از جمله نورآباد و الشتر، طغیان رودخانه‌های فصلی در داخل شهرها پیش‌بینی می‌شود و ساکنان این مناطق برای جلوگیری از هرگونه آسیب و خسارت باید منازل خود را تخلیه کنند.

او در ادامه افزود: برای شهرستان‌های کوهدشت، بروجرد، ازنا و رومشکان، آبگرفتگی معابر و طغیان رودخانه پیش‌بینی شده است؛ بنابراین توصیه می‌شود ساکنان این مناطق که منازل آنان در حریم رودخانه‌ها قرار دارد، محل را تخلیه کنند و عشایر کوچ‌رو این مناطق نیز به‌هیچ‌وجه در مسیر رودخانه‌های فصلی قرار نگیرند.

مدیرکل هواشناسی لرستان ادامه داد: با توجه به‌احتمال آبگرفتگی در سطح شهر خرم‌آباد به‌ویژه در مناطق پل‌های حاج عمران و صفوی و کرگانه، سرریز شدن آب دور از انتظار نیست.

بهروز مرادپور صبح پنجشنبه در مصاحبه با خبرگزاری ایرنا نیز میانگین بارش سامانه اخیر در استان لرستان را از صبح چهارشنبه تا صبح پنجشنبه ۴۷.۶ میلی‌متر اعلام کرد و افزود طی این مدت بیشترین میزان بارندگی‌ها در شول‌آباد الیگودرز با ۹۲.۵ میلی‌متر ثبت شده است.